Hannah Svensson

Live

Mornington Hotel Stockholm bjuder på jazz i loungen.
Några av Stockholms absoulut bästa grupper besöker oss. Alla konserter börjar 20.00. Fri entré
1/9 Hannah Svensson

Falkenbergs stolhet, jazzsångerskan Hannah Svensson är tillbaka hos oss! Hannah har hunnit släppa fyra skivor i eget namn och med duon Two Generations, med gitarristen Ewan Svensson. Mycket turnerande Sverige runt och även utanför landets gränser. Prisats och berömts för sin goda frasering och tajming.
www.hannahsvensson.com

Hannah Svensson – sång
Filip Ekenstubbe – piano
Niklas Fernqvist – kontrabas

8/9 Nine Sparks Riot

Trombonisten Kristian Person har många järn i elden: Apocalyptic Brass Collective, Elin Larsson Group, Calle Real och här Nine Sparks Riot! Med element av progressiv jazz, indie och soul läggs grunden för ett känslomässigt sökande efter musikalisk alkemi. Här utlovas en värld av färgstarka riff, emotionellt storslagen harmonik, bländande melodier och bombastiskt smutsiga beats!

Kristian Persson – trombon & sång
Emmanuel Hailemariam – elgitarr
Christopher Peduru-Aratchi – klaviatur
Mats N. Sandahl – elbas
Rasmus Blixt – trummor
Dessutom gästar: Graciela Chin A Loi!

15/9 Niklas Lind

Stockholmssonen är tillbaka med Gammal Kärlek! Med sitt varma intresse för jazz- och vistraditionen som ligger nedärvd i den svenska folksjälen öppnar Niklas Lind sitt hjärta och bjuder in oss till en värld av tvivel och funderingar över kärlekens många vägar.. ”Det låter inte bara genomsvenskt utan också förvånansvärt unikt!“ (Helsingborgs dagblad)
www.niklaslind.se

Niklas Lind – sång
Ulf Engström – bas
Robert Östlund – gitarr

22/9 Indre Dirgelaite

Den litauiska jazzsångerskan Indre Dirgelaite lyfter fram baltiska influenser efter studier i så väl Sibelius Akademin i Helsingfors som Musikhögskolan i Sthlm. Hon har drivit spännande internationella samarbeten med så väl symfoniorkestrar som storband. Egna kompositioner i samklang med grymma toppklassmusiker bäddar för en enastående musikalisk kväll.

Indre Dirgelaite – sång
Calle Stålenbring – elgitarr
Johan Lindbom – bas
Rasmus Svensson-Blixt - trummor

29/9 Elise Einarsdotter

Pianisten, tonsättaren och bandledaren Elise Einarsdotter har länge rört sig fritt i ett genrelandskap mellan folk, jazz, soul och klassiskt. Ständigt aktuell i olika projekt och samarbeten såsom Elise Einarsdotter Ensemble eller Elises Salong på Oktoberteatern. Till Mornington kommer hon med fantastiske Olle Steinholtz och Anna Christofferson
www.mistralmusic.com

Elise Einarsdotter - piano
Olle Steinholtz - kontrabas
Anna Christofferson – sång

7/10 EMILY McEWAN

Emily McEwan har med tydlig karaktär satt ett avtryck i den svenska vokaljazzen. Medverkat i en rad album under åren och släppt framför allt tre skivor i eget namn. Internationella jazzfestivaler och samarbeten inte minst med producent Rasmus Faber och Rafa Orchestra & Platina Jazz i Japan.

Emily McEwan - sång
Fredrik Hermansson - piano
Martin Höper - kontrabas
Sebastian Voegler – trummor

    
BOKA BORD

BOKA ONLINE

Ankomst
Avresa