• ANDREAS HELLKVIST TRIO

Live

Mornington Hotel Stockholm bjuder på jazz i loungen.
Några av Stockholms absoulut bästa grupper besöker oss. Alla konserter börjar 20.00. Fri entré
28/9 ANDREAS HELLKVIST TRIO

Organisten Andreas Hellkvist släppte sin soloskiva ”Finally” förra året och med den väcktes också en gammal trio till liv. Musiken rör sig i gränslandet mellan jazz, fusion, blues och gospel – inte det mest typiska soundet från en orgeljazztrio men just därför så bra. Andreas, som också flitigt spelar med bl.a Trinity, levererar alltid en virtousitet och lekfullhet i både händer och fötter.

Andreas Hellkvist - Hammond B3
Samuel Hällkvist - elgitarr, Daniel Olsson - trummor

6/10 DAVID´S ANGELS

Flitigt turnerande David´s Angels presenterar material från sin kommande tredje skiva, ’Traces’ som släpps under hösten. Änglalikt och brutalt. Modernt och tidlöst. Jazz, avantgarde och rock vävs samman av fyra fantastiska toppmusikanter och ger en melodiös klangvärld fylld av mycket grooves och improvisation. En respektlös blandning av genrer där berättelserna får stå i fokus.

Sofie Norling – sång & liveelektronik. Maggi Olin – piano & Rhodes.
David Carlsson – elbas. Michala Østergaard-Nielsen – trummor.

8/10 MARGARETA BENGTSON & MATHIAS ALGOTSSON

Högklassiga sopranen Margareta Bengtson tillsammans med jazzpianisten Mathias Algotsson bjuder på en unik skivreleasekonsert! Efter flitigt internationellt turnerande och ett antal gemensamma projekt släpper de kvällen till ära äntligen nya skivan som utforskar psalmer, visor och koraler. Alltid med samma högst personliga anslag som kännetecknar dessa två stjärnmusiker. Repertoaren blir finstämd, lyrisk och medryckande med musik från nya skivan samt en hel del jazzstandards

Margareta Bengtson – sång. Mathias Algotsson – piano.

12/10 ANNA CHRISTOFFERSSON & STEVE DOBROGOSZ

De flerfaldigt Grammisnominerade dynamiska duon; Anna Christoffersson och Steve Dobrogosz bjuder på en blandad skål av musikaliska höjdpunkter från sina tidigare skivor! Annas soulmättade stämma i samklang med jazzpianisten Dobrogozs färgningar. En fantastisk musikalisk matchning som gör sig absolut bäst live. Med en unik och magisk publikkontakt har duon utmärkt sig genom åren på jazzklubbar och festivaler.

Anna Christoffersson – sång. Steve Dobrogosz – piano.

15/10 STOCKHOLM VOICES

Precisionsslipad stämsång med fyra personliga och ekvilibristiska jazzvokalister. Med utsålda konserter, radioinspelningar och lysande recensioner har de blivit en eftertraktad och uppskattad jazzakt i vårt land. Stockholm Voices blandar musik från sin debutskiva ”Waltz For Debby” med andra favoriter ur The American Songbook.

Gunilla Törnfeldt – sopran. Maria Winther – alt.
Alexander Lövmark – tenor. Jakob Sollevi – baryton.
Klas Lindquist – altsaxofon. Mikael Skoglund – piano.
Svante Söderqvist – kontrabas.
Calle Rasmusson – trummor.

    
BOKA BORD

BOKA ONLINE

Ankomst
Avresa