• IDA SAND

Live

Mornington Hotel Stockholm bjuder på jazz i loungen.
Några av Stockholms absoulut bästa grupper besöker oss. Alla konserter börjar 20.00. Fri entré
23/2 IDA SAND

Soulsmäktande Ida Sand är tillbaka hos oss. Denna gång åtföljd av två musikaliska excellenser: Dan Berglund & Robert Ikiz! Ida Sand har sedan 2006 varit signad för tyska ACT och där släppt fyra skivor. Omfattande turneer i Frankrike, Tyskland och Skandinavien och spelar regelbundet med artister som Nils Landgren, Jojje Wadenius m.fl.

Ida Sand – sång & klaviatur. Dan Berglund – kontrabas. Robert Mehmet Sinan Ikiz – trummor.

2/3 K.O.M.P

K.O.M.P är en en ugnsfärsk grupp av välrenomerade musiker som skapat något nytt och spännande runt den fantastiska sångerskan Kiralina Salandy. En blandning av soul, gospel och jazz kommer presenteras i en repertoar som mestadels består av eget material. Det blir svängigt och uttrycksfullt på bästa sätt!

Kiralina Salandy – sång. Carl Orrje – piano. Patrik Boman – kontrabas. Moussa Fadera – trummor.

9/3 ARMONIPIANO

Gästspel ända från Barcelona! Multiinstrumetalisten Rodrigo G Pahlen och pianisten Gilles Estoppey har skapat en finstämd duo som sveper över så olika stilar som jazz, brasilianskt, tango och klassiskt. Man har samarbetat med storheter som Nana Vasconcelos, Paquito de Rivera m.fl. Gruppen turnerar regelbundet genom Europa och kvällen till ära har de med basisten Juan Patricio Mendoza.

Rodrigo G Pahlen – munspel. Gilles Estoppey – piano. Juan Patricio Mendoza – kontrabas. Gäst: Homero Alvarez – gitarr.

16/3 TRINITY

Supersvängiga jazztrion Trinity är tillbaka hos oss! Med sättningen trumpet, orgel och trummor sätts den direkta prägeln men där finns också tre oerhört samspelta toppmusiker och en lekfullhet som konstant behåller lyssnaren i det absoluta nuet. Gruppen som spelat sig genom hela Sverige, släppt tre skivor och berömts från alla håll och kanter. Nu är dom här!

Karl Olandersson – trumpet. Andreas Hellkvist – Hammond B3. Ali Djeridi – trummor.

23/3 CHRISTINA GUSTAFSSON

Värmländska jazzsångerskan Christina Gustafsson har under några år gjort tydliga avtryck i vårt jazzland. Tre skivor och åtskilliga turnér samt samarbeten med många spännande artister. Till Mornington kommer hon åtföljd av två gitarrfantomer. Material från de egna skivorna samt en del sköna standards utlovas!

Christina Gustafsson – sång. Max Schultz – elgitarr. Erik Söderlind – elgitarr.

30/3 GUSTAV LUNDGREN, ROMAIN VUILLEMIN & TOM WARBURTON

Tre ordentliga världsartister inom manouchegenren eller Gypsy Jazz som den också kallas. Svenska Gustav Lundgren bjuder in till ett fullkomligt unikt gästspel med gitarristen Vuillemin från Frankrike och basisten Warburton från USA. En djupdykning i stilen med utlovat sväng och maximalt uttryck!

Romain Vuillemin (Frankrike) – gitarr. Gustav Lundgren – gitarr. Tom Warburton (USA) – kontrabas.

    
BOKA BORD

BOKA ONLINE

Ankomst
Avresa