Fakta

Mitt i City
4-stjärnigt och familjeägt
Reception 24tim, Roomservice
221 rum, 7 våningar
Restaurang & bar
Frukostbuffé
Innergård
Health club med bastu
Kommunikationer
Sevärdheter/att göra i närheten
Garage
Bibliotek
Telefon och TV i alla rum
Konferens
Fri WiFi i alla utrymmen, PC och skrivare
Säkerhet- och miljöcertifierat
Rökfritt
Mornington i Bromma
Certifikat - HLR med hjärtstartare
Hotellet ligger nära Östermalmstorg i ett lugnt läge i hjärtat av Stockholm. Här finns restaurang, bar, konferens, exklusiv health club/gym och en härlig, stor lobby med bibliotek. Ett stenkast från hotellet finner man många av stadens upplevelser, shopping, muséer och teatrar. På gångavstånd ligger Djurgården och 150 meter från hotellet tunnelbanestationen Östermalmstorg.
Mornington Hotel Stockholm City är ett 4-stjärnigt hotell. Det innebär bl.a. bemanning dygnet runt, tvättservice, restaurang, roomservice, internationella TV-kanaler och WiFi. Sedan Mornington öppnades 1973, har det varit familjeägt av en och samma familj. Hotellet präglas av en varm och vänlig atmosfär där humanism och kultur råder och där hantverk, form och arkitektur är viktiga.
Bemannad reception dygnet runt.
Roomservice alla dagar till kl. 22.00.
Hotellet har sju våningar med totalt 221 rum i tre olika kategorier: Normal (även som enkelrum), Superior och Executive. Sängarna är härliga. På alla rum finns bekväm plats för vila och arbete. Alla rum har telefon, TV och fri WiFi. Inredningen är en skön blandning av modern och klassisk form. Alla rum har ett eget, utvalt litet bibliotek och är du en riktig bokslukare finns mer än 4.000 volymer i lobbybiblioteket.

FRUKOST

Mån-Fre 06.30-10.00
Lö-Sö 07.00-11.00

Mellan 24/12 2016 till 8/1 2017
Alla dagar 07.00 - 11.00

LUNCH & MIDDAG

Måndag 11.30-23.30
Tis-Fre 11.30-00.00
Lördag 16.00-00.00
Söndag 16.00-23.30

BRUNCH (Sommar uppehåll till slutet av augusti.)

Vi serverar brunch Lördagar och Söndagar mellan kl 12 o 16, bokningsbara sittningar är 12 och 14, man har då bordet disponibelt fram till´s en kvart innan nästa sittning. Priset för brunchen är 285kr  barn 0-3 gratis och 4-12 95kr 

Hotellets restaurang och bar har öppet alla dagar. Det är en naturlig mötesplats för både hotellgäster och Stockholmare. Maten lagas av de bästa råvarorna, gärna ekologiskt från lokala gårdar. Här serveras svensk husmanskost och klassiker som hamburgare och Ceasarsallad. På sommaren öppnar vi vår hemliga, härliga och prunkande innergård med köksmästarens egen kryddträdgård. För menyer och info, se Restaurangen

FRUKOST

Mån-Fre 06.30 - 10.00
Lör-Sön samt röda dagar 07.30 - 11.00

Mellan 24/12 2016 till 8/1 2017
Alla dagar 07.00 - 11.00

Till frukost serveras en generös frukostbuffé och på helgerna har ni även möjlighet att köpa till brunch som serveras mellan klockan 12 och 16. Frukostbuffén består av kalla och varma rätter. Här serveras charkuterier, sill, ägg och riktig äggröra. Här finns givetvis också nybakt bröd, våfflor, pannkakor, bakverk, fruktsallad m.m. Riktigt gott kaffe och te, fruktjuice av bästa sort. Alla råvaror är utvalda, de flesta ekologiska och närodlade - alla av högsta kvalitet. Sommartid öppnar vår härliga innergård för frukost med morgonluft och fågelkvitter. Här har vår köksmästare sin egen kryddträdgård. Du kan förstås också få din frukost serverad på rummet. Fyll då i beställningsblanketten i den lila lådan på rummet och häng den utanpå din dörr före kl. 01.00.

På sommaren öppnar vi vår prunkande innergård med köksmästarens egen kryddträdgård. Här serverar vi mat, dryck och grillat från morgon till kväll. För info om restaurangen se Restaurangen

Morningtons health club är ett personligt, exklusivt och välorganiserat gym för medlemmar och för Morningtons hotellgäster. Vi använder den senaste utrustningen, free-motion-maskiner från Eleiko. Här finns också gott om fria vikter, kettlebells, balansbollar, gummiband och andra redskap. Du kan också boka en Personal Trainer och njuta av en avkopplande bastu efter dagens träning. Vänd dig till receptionen för lediga tider. Om du bor i Superior- eller Executiverum har du fri tillgång till träning och bastu. Har du glömt träningskläder? Det finns att hyra för 25:-/del. Vår health club har öppet året om kl. 6-23 och du når den via den mindre hissen i slutet av hotellkorridoren (tryck på K2).

Läs mer på www.morningtonhealthclub.se

Hotellet ligger centralt och nära alla kommunikationer. Östermalmstorg ligger 150 meter bort. Där finns både buss och tunnelbana (station Östermalmstorg). Med tunnelbana tar det cirka fyra minuter till T-centralen/Centralstationen och Arlandabussarna och ArlandaExpress.

KGL DJURGÅRDEN ligger en kvarts promenad från Mornington. Gå ner till Nybroplan och längs med Strandvägen med alla fartyg. Djurgården är kungahusets gamla jakthägn. Idag är den en Nationalstadspark, ensam i sitt slag. Djurgårdens blandning av kultur och natur är svår att överträffa. Här finns Vasamuseet, Skansen, Abba the museum, Liljevalchs, Aquaria, Biologiska, Prins Eugens Waldemarsudde, Thielska galleriet, Etnografiska museet, Junibacken, Tekniska museet, Nordiska museet, Sjöhistoriska museet och Gröna Lund. Här ligger också några av Stockholms bästa caféer t ex Rosendals Trädgårdar, Blå porten, Flickorna Helin&Voltaire. Här finns fina restauranger som Oaxen Krog och Slip, Ulla Winblad och Villa Godthem. Läs mer på www.visitdjurgarden.se

STUREPLAN Shopping, nöje, restauranager.

ÖSTERMALMSTORG Torghandel, anrika Östermalmshallen, Lisa-på-torget, Nybrogatan shopping + caféer.

HUMLEGÅRDEN Kungliga biblioteket, parklek, skateboard rink, Albert&Jacks, café, grönområde.

KUNGSGATAN/HÖTORGET Torghandel, biografer, shopping. Se öarnas stad från cykelsadeln.

Du kan boka garageplats för din bil när du bor på Mornington. Garaget har plats för 25 bilar. Du får passerkort till garaget i receptionen när du checkar in. Pris 350:- / dag
På Mornington är du alltid i gott sällskap med en bok. Alla hotellrum har ett eget, utvalt, litet bibliotek. I lobbybiblioteket kan du välja bland mer än 4.000 volymer. Eva, Morningtons egen bibliotekarie, håller ordning och förnyar. Vi älskar böcker!

TELEFON: För att komma till receptionen och roomservice: 9
För att ringa ut: 0 + önskat nummer
Samtal till annat rum: 8 + rumsnummer
Utlandssamtal: 0 + 00 + landsnummer och telefonnummer
AT&T: 0 + 20 795611 (lokalsamtalskostnad)

MEDDELANDE: Om lampan blinkar på telefonen har du ett meddelande. Lyft luren. Tryck *59# och lyssna av meddelandet. Tryck därefter # och lägg på, så släcks lampan.

VÄCKNING: Lyft luren, tryck 55 och önskad väckningstid (t ex 0730) samt #. Därefter hörs en bekräftelseton. Lägg på luren.

TV: Svenska och internationella kanaler såsom vara Al Jezeera, BBC och CNN. För kanaler, se informationsbladet i den lila lådan på rummet.

Mornington erbjuder konferenslokaler i olika storlek för upp till 54 personer. Det finns mindre rum för möten med en till fyra personer och för större sällskap lokaler med bio- eller skolsittning. I alla konferenslokaler ingår datoranslutning, internet via WiFi, dataprojektor, overhead samt whiteboard. Börja mötet med vår generösa frukostbuffé eller beställ lunch eller eftermiddagskaffe med dopp. Pausa och promenera ner till Nybrokajen eller avsluta dagen med middagsmingel i restaurangen.

Se mer på Konferens eller kontakta stockholm@mornington.se för frågor eller offertförslag.

I anslutning till konferensavdelningen finns dator och skrivare för dig som behöver.

För nödvändig inloggningsinformation, hämta ett kort i receptionen.

Mornington Hotel är helsprinklat och har automatiskt brandlarm liksom hög in-/utpasseringssäkerhet. Här finns hjärtstartare och utbildad personal. Hotellet är även certifierade med The Green Key, en internationell miljöcertifiering för hotell. Det innebär att höga krav gäller för miljöledning med miljöpolicy, miljömål och handlingsplaner för minskad miljöpåverkan. För dig som gäst, betyder det att du kan bo bekvämt och samtidigt kan vara säker på att vi har ett kompetent och levande miljöarbete. Du som gäst kan hjälpa oss genom att återanvända din handduk, vi tar endast med oss de som du lägger på golvet eller sortera ditt avfall på rummet. (Du vet väl att Stockholms kranvatten är så rent att det med fördel går att dricka.)
För allas trevnad är vårt hotell helt rökfritt. Om ni vill röka ber vi er göra det på innergården, balkongerna eller utanför entrén där det finns askkoppar.
Mornington Hotel finns även i Bromma (norr om Stockholms city). Läs mer på: www.mornington.se/bromma
Certifikat - HLR med hjärtstartare

Certifikat - HLR med hjärtstartare

Vi har rutiner och kunskap att:

  • Starta hjärt och lungräddning omedelbart
  • Använda hjärtstartaren på ett säkert och effektivt sätt
  • Larma 112 för att få rätt hjälp så snabbt som möjligt
  • Lägga en medvetslös person i stabilt sidoläge
  • Hjälpa en person som har satt i halsen

BOKA ONLINE

Ankomst
Avresa