Fakta

Stockholms Första Affärssporthotell
217 rum, 6 våningar, reception 24h
Frukostbuffé
Restaurangen
Health club, 500kvm med bastu
Sportaktiviteter, Massage
Vår personal
Kommunikationer
Parkering
Nära till Bromma flygplats
Omgivningarna
Konferens
Telefon och TV i alla rum
Fri WiFi i alla utrymmen, PC och skrivare
Säkerhet- och miljlöcertifierat
Rökfritt
Mornington i Stockholm City
På Stockholms Första Affärssporthotell finns möjlighet till ett aktivt liv även på resande fot. Högst upp i huset ligger Mornington Health Club, en stor, exklusiv träningsanläggning på 500 kvm med konditionsmaskiner, styrkemaskiner, fria vikter, gruppsal, Bod Pod och en 12 meter lång panoramabastu med takterrass. Inomhusträningen som t ex core, bike och yoga varvar du med löpträning, klättring, kajakpaddling och rullskidor. Regelbundet arrangeras olika föreläsningar och andra aktiviteter som danskväll, kaffeprovning, snöskoturer, lavinkurser osv. I lobbyn står utrustning du kan låna till olika aktiviteter, tex rullskidor, longboard, längdskidor och kajaker.
Hotellet har sex våningar med totalt 217 rum i tre kategorier: Enkelrum, Dubbelrum och Twin. På alla rum finns en bekväm plats för vila och arbete samt telefon, TV och fri WiFi. En generös frukostbuffé ingår i alla priser liksom tillgång till Mornington Health Club, 500 kvm för träning och rekreation. Hotellet har öppet alla dagar. Bemannad reception dygnet runt.
Mån-Fre 6.30-09.30
Lör-Sön 7.30-11.00

Generös, härlig frukostbuffé ingår alltid i rumspriset. Den serveras i restaurangen och består av kalla och varma rätter, frukt, färskt bröd, Morningtongröt (med bl a havregryn, krossade linfrön och råg), färskpressad juice, kaffe, te och en egen hörna för laktosintoleranta.
LUNCH
Mån-Fre 11.30-13.30
Måndag till fredag serverar vi två olika rätter till lunchen. Dessutom finns alltid en hälsotallrik och en generös, härlig salladsbuffé med bl a soppa, bröd, varma och kalla grönsaker, nötter och goda röror. Boka bord eller se vad som serveras denna vecka på Restaurangen

MIDDAG
Alla dagar 17.00-22.00
Se menyn eller boka bord på Restaurangen

BAR
Enklare tilltugg alla dagar 12.00-23.00

I en sportig, modern och avslappnad miljö serverar vi varje dag, året runt, mat och dryck. Vi inspireras av närodlat, ekologiskt och egenproducerat. Flera ur personalen i restaurangen är utbildade inom kost och näringslära och vi har ett nära samarbete med Paulúns Näringscenter som är hyresgäst i hotellbyggnaden.
Till frukost serveras i restaurangen en generös frukostbuffé som alltid ingår i rumspriset.
Öppet alla dagar 6-23.
Mornington Health Club är en 500 kvm stor, exklusiv träningsanläggning med styrke- och konditionsmaskiner, fria vikter, gruppsal för träningspass och en 12 meter lång panoramabastu med takterrass. Mornington Health Club är till för medlemmar, Morningtons hotell- och konferensgäster samt hotellets personal. Vi använder marknadens bästa träningsredskap och maskiner. Här finns också gott om fria vikter, kettlebells, balansbollar, gummiband och andra redskap.
Alla hotellets gäster har fri tillgång till träning och bastu. Vattenflaska och handduk ingår.
Träningskläder finns att hyra vid behov. Läs mer på Health Club sidan
Mornington Affärssporthotell arrangerar dagligen olika aktiviteter och träningspass. Inomhusträningen som tex core, bike och yoga varvar du med löpträning, klättring, kajakpaddling och rullskidor. Regelbundet arrangeras också föreläsningar och andra aktiviteter som danskväll, kaffeprovning, snöskoturer, lavinkurser osv. Anmäl dig på Health Club eller i receptionen.
Du har även möjlighet att låna specialutrustning som kajaker, skikes, cyklar, longboards m.m. Vill du, kan du också boka en Personal Trainer eller en avkopplande massagebehandling efter dagens träning. Hör med receptionen för bokning och lediga tider.
På Mornington Bromma har vi dubbla yrkesroller, vilket innebär att du kan ha kocken som löptränare, receptionisten som yogainstruktör eller restaurangchefen som personlig tränare. Läs mer i artikel från Dagens Industri.
200 meter från hotellet går Stockholms Lokaltrafiks bussar med täta avgångar.
Ett stenkast från hotellet, station Norra Ulvsunda, går även Tvärbanan (snabbspårväg) med riktning Sickla udde och Solna centrum. Avgång var 15:e minut. I Alvik knyter Tvärbanan ihop med tunnelbanan, som tar dig till alla delar av Stockholms innerstad. Friends Arena, Ericsson Globe Arena och Tele2 Arena når du smidigt via Tvärbanan.
Parkering finns direkt utanför hotellet och på parkeringsplatsen mitt över gatan. Fri parkering i mån av plats.
Det är 1,7 km till Bromma flygplats och 40 km till Arlanda.
Vill du åka kommunalt, går buss 110 från Voltavägen med slutstation Bromma flygplats.
HAGAPARKEN Detta grönområde, ca 5 km från hotellet, är kanske Sveriges främsta exempel på en engelsk park med sin lummiga, mjuka grönska. Bland stora ytor vacker grön natur finns här Koppartälten, Gustav III:s paviljong och Fjärilshuset, där du strövar runt bland fritt flygande fjärilarna i det stora tropiska växthuset bland vattenfall och prunkande växtlighet.

DROTTNINGHOLMS SLOTT ligger ca 5 km från hotellet och finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Det är vårt bäst bevarade kungliga slott uppfört på 1600-talet. Sedan 1981 är slottet den nuvarande Kungliga familjens permanenta bostad. Besök slottet, museet, teatern, den storslagna parken eller ta en paus på Drottningholms slottskafé.

ULRIKSDALS SLOTT Vid Edsvikens strand ca 7,5 km från hotellet, ligger detta vackra slott som uppfördes under första hälften av 1600-talet. Besök slottet, den fantastiska slottsparken eller Orangeriet med skulpturer av bl a Sergel och Carl Milles.

ÄPPELFABRIKEN på Färingsö är Stockholms minsta fabrik och säljer marmelader, chutneys, safter, cider och mycket mer i sin gårdsbutik. Dit åker Stockholmarna själva med sin äppelskörd för att få flaskor fulla av egen äppelcider. De har ett ljuvligt litet café där allt som serveras kommer från det egna bageriet.

RESTAURANGER Förutom Mornington Hotel Brommas egen restaurang i entréplanet finns ytterligare några riktigt bra restauranger i närområdet, t ex Sjökrogen vid Pampas Marina i närheten av Karlbergs slott, Regissörsvillan, Fröken Nilsson och Allmänna Galleriet, en oas för de riktiga köttälskarna. Låna gärna någon av våra cyklar för att ta dig runt.
På hotellets 6:e våning möts du av en lounge med takterrass och ljusa, öppna grupprum och konferenslokaler för 2-60 personer. Det finns mindre rum för möten med två till fyra personer och för större sällskap lokaler med bio- eller skolsittning. I alla konferenslokaler ingår datoranslutning, WiFi, frukt, mineralvatten, PC-projektor, whiteboard, blädderblock, anteckningsblock och pennor.

Dessutom har alla konferensdeltagare fri tillgång till Mornington Health Club, 500 kvm gym med konditions- och styrkemaskiner samt gruppsal för träningspass. Vår Health Club, med en 12m lång panoramabastu, ligger i direkt anslutning till konferensavdelningen och är öppen kl 6-23. Handduk och vattenflaska ingår vid varje träningstillfälle. Vill du boka en aktivitet för bara er grupp, finns t ex yoga, core, rullskidor eller klättring på hotellfasaden. Eller börja med en generös frukostbuffé, boka lunch och avsluta med middag i vår restaurang.

Se mer på Konferenssidan eller kontakta oss på bromma@mornington.se eller på tel. 08-507 332 00.
Svenska och internationella kanaler såsom Al Jazeera, CNN och BBC. För kanaler, se informationsbladet på rummet.
Hela hotellet har trådlös uppkoppling (WLAN) med Telia Homerun – fritt för alla hotell- och konferensgäster. Hämta nödvändig inloggningsinformation och en 24timmars-kod i receptionen.

Mornington Hotel är helsprinklat och har automatiskt brandlarm liksom hög in-/utpasseringssäkerhet. Här finns hjärtstartare och utbildad personal. Hotellet är även certifierade med Den

Gröna Nyckeln (The Green Key), en internationell miljöcertifiering för hotell. Det innebär att höga krav gäller för miljöledning med miljöpolicy, miljömål och handlingsplaner för minskad miljöpåverkan. För dig som gäst, betyder det att du kan bo bekvämt och samtidigt kan vara säker på att vi har ett kompetent och levande miljöarbete. (Du vet väl att Stockholms kranvatten är så rent att det med fördel går att dricka.)

Vårt hotell är 100% rökfritt. Det innebär även att rökning utanför hotellet ej är tillåtet.
Mornington Hotel finns även mitt i Stockholms City. Läs mer på: www.mornington.se/stockholm

BOKA ONLINE

Ankomst
Avresa